Tarihçemiz

Tarihçemiz

04.06.2020 655

TARİHÇEMİZ

Şahinbey Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü:
    1966 yılında açılan ve "halk evleri" adı altında faaliyetlerini sürdüren ve 1978 yılında adı "halk eğitimi merkezi" olarak değiştirilen müdürlüğümüzde görevli kurs öğretmenleri Halk Eğitimi Başkanlığı´na bağlı olarak o yıllarda öğretmen evi bahçesinde bulunan barakalarda açılmış olan çeşitli kurslarda çalışmış olup, 1981 yılında kadroları müdürlüğümüze aktarılmıştır. Daha sonra hizmet binamız Eyüpoğlu Mahallesi Harap Mescit sokakta bulunan özel idareye ait eski, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu´nda faaliyetlerini yürütmüştür. 1986 yılında bakanlığımızca döner sermayeli olan kurumumuz İl Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Gaziantep il merkezi 1988 yılında 2 ilçeye (Şehitkamil-Şahinbey) ayrılması nedeniyle kurumumuzun adı, Şahinbey ilçe Halk Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. 1991 yılında yeni yapılan ve kendi hizmet binamıza taşınan kurumumuz halen aynı isim altında hizmetlerini sürdürmektedir.

İstiyoruz ki;
Kursiyerlerimiz,
*Çevresi ile etkili iletişim kurabilsin...
*Bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip olsun...
*Kendisini ve çevresini sorgulayabilsin...
*Problem çözme becerisi kazansın...
*Yaşam boyu sürdüreceği bir beceri olarak öğrenmeyi davranış haline getirsin... 
*Eğitim programlarında belirtilen hedeflere yönelsin...
*Toplumların ve bireylerin küresel bir bütünlük içinde birbirine yardımcı olmaları gerekliliğini kavrasın...
*Evrensel, kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde bir insan olarak insanlık değerlerine sahip olsun...
*Ürettikleri hizmet ve ürünlerden gelir temin edip, bireysel, ailesel, yerel ve bölgesel ekonomiye katkı sağlayabilsin...
*Bilinçli üretici ve tüketici kimliği kazansın...
*Teknolojinin, insanlığa hizmet veren bir araç olduğu bilincine sahip olan bireyler olarak yetişsin...

 Misyonumuz: Atatürk devrimlerini, cumhuriyet esaslarını, demokratik yaşayışı benimsetmek, milli kültürü yaymak, okuma yazma öğrenimini düzenlemek, iş ve meslek edinmelerine, işyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmak, amacıyla; toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik yönden çağdaş toplumlar düzeyine yükselmesini sağlamaktır. 

Biz;
       Örgün Eğitim Sistemi dışında kalan, Eğitimlerini tamamlayamamış veya eğitimini desteklemek ihtiyacı hisseden her insana,dünyadaki gelişmelere uygun, ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayacak, tüketici değil, üretici olmayı öğretecek, yeni yapılanmalarla hizmet vermek için varız.

Vizyonumuz: Yetişkinlere; ihtiyaçları doğrultusunda bilgi teknolojisi çağına uygun donanımlı sınıflarda, gelir getirici, iş istihdamı sağlayıcı kurslar açarak, bireylerde istendik davranış değişikliği yaratan kaliteli eğitim veren, yetişkinle saygıya dayalı iletişim kuran seçkin bir kurum olmaktır.

Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milleti´nin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına saygılı, kendinin ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak birer meslek sahibi yapabilmektir.

Ayrıca, Türk Toplumunun refah ve mutluluğunu arttırabilmek için beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe kavuşturmak için çalışmalar yapılmaktadır.

Öğrencilerimizi, doğruluktan ayrılmayan, alçak gönüllü, cömert, kendisini halka adayan, kimseye düşmanlık ve kin duymayan, büyüklere saygılı, küçüklere şefkatli olan, hile yapmayan, yalan söylemeyen verimli kişiler olarak yetiştirmek ve birer meslek sahibi yapmaktır.